Zdenko Blažičević punih 12 godina na čelu GDCK Virovitica: Humanost prema potrebitima svakodnevno treba isticati

Zdenko Blažičević, koji je u dva mandata obnašao dužnost načelnika Općine Gradina, zatim dužnost predsjednika Općinskog vijeća u Gradini, bio član Županijske skupštine i Županijskog poglavarstva, imao je vremena i za humanitarne djelatnosti pa je tako kao volonter i dobrovoljni darivatelj krvi prije 12 godina izabran za predsjednika Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. Na nedavno održanoj izbornoj skupštini Gradskog društva za novu predsjednicu izabrana je Margarita Ptiček, a Zdenko Blažičević je i dalje ostao u Skupštini kao član Odbora.
– Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan radom svih članova Društva u ovih 12 godina. Iako je bilo razdoblja kada financijski baš i nismo najbolje stajali, smatram da smo uspjeli pokrenuti Crveni križ i omogućiti da ima puno bolju poziciju, korektno i solidno mjesto u okviru Hrvatskog Crvenog križa na razini države. Moram priznati da mi u početku obnašanja dužnosti nije bilo baš sasvim jasno s čime ću se suočavati u radu, no uz podršku svojih suradnika malo-pomalo odrađivali smo sve zacrtane zadaće.
Primjerice, na samom početku svoga rada nisam znao da naša pučka kuhinju priprema gotovo 200 obroka koje radnici Crvenog križa pripremaju i distribuiraju na područje pet jedinica lokalne samouprave na kojima Društvo djeluje te da u tom okruženju ima mnogo ljudi koji su u potrebi. To mi je dalo poseban motiv da još više i predanije radim na tom području – o početku rada kazao je Zdenko Blažičević, tijekom čija su tri mandata odrađeni i mnogobrojni projekti u suradnji s raznim ministarstvima.

Opširnije u Virovitičkom listu…

(www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content