Dubravko Milanović predsjednik Udruge pčelara Virovitica i u novom mandatu

Udruga pčelara “Virovitica” je u Društvenom domu u Rezovcu održala izborno-izvještajnu skupštinu na kojoj je za predsjednika u novom četverogodišnjem mandatu velikom većinom glasova ponovno izabran dosadašnji predsjednik Dubravko Milanović. Za dopredsjednicu je izabrana Marijana Matić, a za delegata u Hrvatskom pčelarskom savezu Željko Vrbos. Osim toga, izabran je i novi upravni i nadzorni odbor te su podjeljene zavalnice i jubilarne nagrade. Za dvadeset godina pčelarenja nagrade su dobili Zlatko Tutić, Nikola Valenčić i Ivan Silner. Za 15 godina nagrade su dobili Antun Tomac i Bogdan Grujić, a za 10 godina Vladimir Reider, Jasna Horžić, Božo Turkalj, Pavica Košutić i Slađana Egri. Zahvalnice su dobili Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Mjesni odbor Rezovac, HGK Županijska komora Virovitica i Hrvatske šume, Šumarija Virovitica.

Udruga pčelara Virovitica broji 175 članova koji se profesionalno ili hobistički bave pčelarenjem na ukupno 655 kilometara kvadratnih, odnosno područja Virovitice, Suhopolja, Gradine, Špišić Bukovice i Lukača, a do kraja prošle godine u udruzi je evidentirano je 10.444 pčelinje zajednice.

U ime Županije čestitke na uspješnosti te daljnju pomoć pčelarima obećao je županijski pročelnik Upravnog odbora za gospodarstvo poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, a u ime Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin. 

(www.icv.hr, bs; foto: Bruno Sokele)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12869″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]