Kazalište Virovitica svečanom premijerom otvorilo 13. Virovitičke kazališne susrete…

Započeli su 13. Virovitički kazališni susreti. Već tradicionalno otvorilo ih je Kazalište Virovitica sa svečanom premijerom, a ovoga puta bila je to ekspresionistička drama Frana Galovića “Pred smrt” u režiji Dražena Ferenčine. Na virovitičkim kazališnim daskama brojne likove kao i odnos života i smrti uprizorilo je čak 15 glumaca, redom iz Kazališta Virovitica, Dramskog studija Kazališta Virovitica i Umjetničke akademije iz Osijeka, a tu su bili i nezaboravni umirovljeni virovitički glumci te dva “naturščika”. Cjelokupni dojam ovoj koreodrami dala je glazba “Cinkuša” i koreografija Rajka Pavlića. Na kraju svečanosti vjernu publiku pozdravio je ravnatelj Kazališta Virovitica poželjevši dobrodošlicu na 13. VIRKAS, kao i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Nakon svečane premijere predstave “Pred smrt” u Kazalištu Virovitica u subotu, 11. veljače, bit će odigrana i premijera iste predstave. Početak je u 19 sati i 30 minuta.

(www.icv.hr, žđ; Foto: M. Rođak)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12855″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]