LIJEPE NA VININ NAČIN Kako “BLENDATI”?

Pozdrav, drage moje! Prije nego što počnem s ovotjednom temom zahvalila bih svima vama koje pratite, čitate i vrijedno radite na sebi. Lijepo je znati koliko vas ima. Ponosna sam!
A sada idemo dalje.
Spremite blendere za voće i povrće, nećemo praviti smoothie, već ćemo učiti kako BLENDATI, odnosno sjenčati sjenilo i s kojim kistom…. Hm, hm…, to je ono što većinu muči. Ah, slatki problemi.

Kist koji ćete trebati za ovaj pokus je poput kista za rumenilo, ali puno manji. Pufast, okrugao i mekan, znači kistić. Prava dlaka je poželjna. Većina kistova se pravi od kozje dlake, da ne povjeruješ. Moj prvi set pravih kistova bio je od kozje dlake, pakiran u kožnu torbicu, miris je bio KOZJI, bez pretjerivanja. Mala koza u torbici. Dakle… Sjenčanje je nešto jednostavno uz malo osjećaja. Sjenčamo iz razloga da razbijemo teški i vidljivi prijelaz sjenila. Kada nanesemo sjenilo na pregib kapka ili u kut oka, tada lagano kistom kružnim pokretima smanjujemo taj vidljivi kontrast boja. Sve izgleda prirodnije nakon sjenčanja. Slika u prilogu će vam to malo dočarati. Možemo sjenčati boje koje god želimo, a i koliko god želimo dok ne postignemo ono što trebamo. Vjerujem da ćete kod kuće barem pokušati i ne zaboravite; tu sam ako zapne! Toliko od mene za ovaj tjedan.

(www.icv.hr, vm)