Ministar Tolušić najavio inspekcije: Domaće svježe mlijeko je izvrsne kvalitete, kontrolama ćemo stati na kraj sumnjivim brendovima

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za RTL je najavio „kako mlijeko ne može biti na akciji i da će stati na kraj brendovima sumnjive kvalitete te je najavio inspekcije“.
Naime, iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju nove kontrole već početkom ožujka, kad za njih sve bude spremno.

– Kada donesemo nove pravilnike čija izrada je pri kraju, a govoreći o segmentu kvalitete mlijeka, krenut će dodatne kontrole. Provjeravat će se je li u trajnom mlijeku prisutno mlijeko u prahu koje tamo definitivno ne bi smjelo biti, a provjeravat će se i prisutnost vode u mlijeku iznad određenih količina – istaknuo je ministar Tomislav Tolušić, te je dodao.

– Radili smo analize svježeg domaćeg mlijeka. Sve analize, domaćeg svježeg mlijeka, pokazale su da imamo, kvalitativno izvrsno svježe mlijeko, a više od 96 posto uzoraka je bilo – prve najveće kvalitete – podcrtao je ministar Tolušić.

Inače, ako se kontrolom utvrdi da ono što piše na ambalaži ne odgovara sadržaju, kazne su i do 50.000 kuna. Cijeli prilog možete vidjeti ovdje.

(rtl.hr, vpz.hr)