Poklade u Crncu: Bajkeri oldtimer motora pokupili najviše pljeska

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Crnac i Općine Crnac koja je ujedno bila i pokrovitelj, u Crncu su održani Pokladni dani. Maškare u Crncu su nešto posebno, događaj koji se priprema cijelu godinu i za koju živi cijelo mjesto. Ono što je posebno atraktivno na Pokladama u Crncu su originalne maske koje mještani sami izrađuju i šiju:

– Ovo je tradicija preko 50 godina, možda i više jer uistinu ne znamo točno od kada je sve to krenulo. I ove godine sudjeluje preko 100 maski iz naše i susjedne Osječko-baranjske županije. Ponosni smo jer su naše poklade naš domaći proizvod, maske koje sami naši mještani smišljaju, izrađuju, šiju, lijepe kako bi bili što originalniji i smješniji. Kao i obično, nismo nagrađivali najbolje maske, nego nagradili sve maske koji su došle. Posebno pohvaljujem djecu iz područne škole u Velikom Rastovcu koja su bila iznimno maštovita i vesela i oni su zapravo ti koji će nastaviti budućnost ove naše tradicije – kaže načelnik općine Crnac Mato Damjan. U nizu vrhunskih maski najviše pažnje privukla je maska ”Bajkeri oldtimer motora” koji su pokupili salve pljeska, smijeha i oduševljenja.

Pokladni dani u Crncu tradicionalno završavaju u utorak večernjim maskenbalom:

– Taj večernji maskenbal je tradicionalni završetak pokladnih dana u Crncu, tada proglašavamo i nagrađujemo najbolje maske. Ovi dani su način i prilika da se mještani malo opuste, zaborave sve svakodnevne probleme i uživaju u smijehu, veselju i zabavi. Očekujemo veliki broj maski iz svih krajeva naše i susjednih županija. Hvala od srca svima koji su se potrudili da ovi pokladni dani budu što bolji i zanimljiviji i koji godinama čine Maškare u Crncu prepoznatljivima i jedinstvenima. – zaključio je Damjan. (www.icv.hr; vg; foto: Željko F.)

[g-gallery gid=”396576″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content