Seminar o prepoznavanju vrijednosti zaštićenih područja 15. veljače u Noskovačkoj Dubravi

U prostorijama posjetiteljskog centra Dravska priča u Noskovačkoj Dubravi u srijedu, 15. veljače u 9 sati održat će se na seminar o prepoznavanju vrijednosti zaštićenih područja i vrednovanju usluga ekosustava.

Seminar je dio projekta Transformacija – borba protiv korupcije u zaštiti prirode / Novi pristup upravljanju zaštićenim i natura 2000 područjima, kojeg provode Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek u partnerstvu s Pravnim fakultetom Osijek, Udrugom za zaštitu okoliša i prirode iz Karlovca (Eko Pan), Zaštitarsko-ekološkom organizacijom Nobilis iz Čakovca te World Wide Fund for Nature Austria (WWF Austria).

Na seminaru će se primjeniti metodologija za procjenu vrijednosti zaštićenih područja (PA-BAT) koja je osmišljena kako bi institucijama za zaštitu prirode pomogla u prikupljanju i usporedbi informacija o ukupnim dobrobitima od zaštićenih područja.

Ovom inovativnom procjenom dobrobiti zaštićenog područja, obuhvatiti će se područje Regionalnog parka Mura-Drava na području Virovitičko-podravske i dijelu Osječko-baranjske županije. Stoga su na seminar pozvani svi dionici i korisnici, odnosno lovačka i ribolovna društva, Hrvatske šume, Hrvatske vode, turistički djelatnici, sportske i rekreacijske udruge, njegovatelji kulturne baštine te obrazovne ustanove koje djeluju na području Regionalnog Parka i u okolici, da sudjeluju na ovom seminaru.

(www.icv.hr; foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content