FOTO: U Slatini proslavljen blagdan sv. Josipa

Centralnim misnim slavljem u Župi i crkvi sv. Josipa u Slatini tradicionalno je obilježen blagdan zaštitnika ove Župe. Misno slavlje predvodio je Antun Škvorčević, požeški biskup, uz koncelebraciju župnika iz okolnih župa. Crkva je bila prepuna vjernika iz Slatine i susjednih župa od kojih je najviše bilo hodočasnika-pješaka iz Ćeralija i Voćina. Kao i do sada, biskup je naglasio prisutnost velikog broja djece što ga uvijek posebno raduje.
„… Krštenje je temeljni događaj našeg života i zato se mi i ove Korizme ponovno podsjećamo na tu istinu, osobito danas kad nam Isus progovara o vodi kao moćnom Božjem stvorenju koja podsjeća na krsnu vodu, želimo se podsjetiti tko smo mi postali po toj krsnoj vodi i kakva nas je moć Božja dotakla da će u nama biti pobijeđena smrt. Koliko sam radostan da je sveti Josip poslužio tome i Isusu da on može u nama ostvariti tu puninu života. ..“ naglasio je, između ostalog, u propovijedi biskup Škvorčević.
Pored crkvenog slavlja, u gradu su organizirani razni sadržaji zabavnog karaktera, kako je to po tradiciji uobičajeno, do dugo u noć. Lijepo vrijeme i nedjelja bili su razlogom više da gradske ulice i trgovi ožive… (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)

[g-gallery gid=”400014″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content