KTC zapošljava 1300 djelatnika s prosječnom neto plaćom oko 5000 kuna

Tvrtka KTC iz Križevaca koja je s poslovanjem počela 1994. godine i svoje trgovine ima u 25 gradova, uspješno djeluje i na području naše županije u Virovitici, Pitomači i Slatini. Tvrtka tradicionalno početkom ožujka obilježava uvod u proizvodnu godinu, a zajedničko druženje tim povodom održano je u prostoru tvrtke u Pitomači u nazočnosti djelatnika KTC-a na čelu s predsjednikom Uprave Ivanom Katavićem te kooperantima, kupcima i ostalim gostima.

Tom prigodom je istaknuto da tvrtka zapošljava 1300 djelatnika kojima je prosječna neto plaća oko 5000 kuna.

MG 8190Cilj druženja, kao i svake godine, bilo je povezivanje svih sudionika, poljoprivrednih proizvođača, prerađivača i trgovaca kako bi svi zajedno pridonijeli stvaranju sve veće svijesti o konzumiranju domaćih poljoprivrednih proizvoda.

KTC je na neki način prvi i zadnji u lancu. Prvi stoga što s proizvođačima ugovara količine proizvoda koje će se proizvesti (i za to osigurava sav potreban repromaterijal), a zadnji u lancu jer se gotov proizvod prodaje na policama u KTC trgovinama (svježe voće i povrće u voćarnicama). Ciklus svake proizvodnje završen je tek prodajom roba tj. osiguranim tržištem, a KTC se želi dokazati kao siguran partner na tržištu.

MG 8173KTC za sezonu proljeće/jesen 2017. ugovara oko 3500 t proizvoda za potrebe vlastite mreže i 700 t za kupca Podravku s oko 200 kooperanata. Potrebe su daleko veće, godišnje plasiraju više od 6500 t i stoga je poruka KTC-a poljoprivrednim proizvođačima da se sezona proizvodnje mora produljiti, da se pravilnom agrotehnikom treba podići kvaliteta proizvoda, a primjenom dobre poljoprivredne prakse i u skladu sa zakonom proizvoditi zdravo.

Uz trgovinu kao osnovnu djelatnost (trgovački centri, supermarketi, hipermarketi, sprecijalizirane prodavaonice) KTC ima 20 poljoljekarni i jedan vrtni centar otvoren prošle godine u Križevcima, 17 restorana, Lovačku kuću Sokolovac, 2 gradske kavane i nekoliko caffe barova, 10 benzinskih postaja i 4 hotela u Baškoj Vodi, Makarskoj i Križevcima, te apartmane na Rabu. (promo)

[g-gallery gid=”397381″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content