Pan parket iz Čačinaca dobio nagradu „Johann Kohlhoffer“ za filantropa godine

Zaklada Slagalica uz podršku predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović te Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelili su u srijedu petu godišnju Nagrade Johann Kohlhoffer za filantropa godine Slavonije i Baranje za poslovne subjekte koji su tijekom 2016. godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg dobra i interesa. Ove godine nagradu je dobio Pan parket iz Čačinaca, a svečanosti u Osijeku, između ostalih, nazočili su predstavnici politčkog i društvenog života i poslovne zajednice Orahovice i Virovitičko-podravske županije.

Uvodno su se prisutnima obratili Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Osijeka i Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana VPŽ.

Nagradu za Pan parket je primio Deni Kelava, voditelj prodaje tvrtke.

Odlukom organizatora nagradu su uručili Milan Vanđura HGK – Županijska komora Virovitica i Tomislav Hat, dobitnik nagrade za 2015. godinu.

Svrha ove Nagrade je prepoznati i javno istaknuti tvrtke i obrtnike koji svojom materijalnom i financijskom podrškom daju najbolji primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u svijetu odgovornog poslovanja. Nagrada se do ove godine dodjeljivala za područje Osječko-baranjske županije, a od ove je obuhvatila i Brodsko-posavsku, Požeško-slavonsku, Virovitičko-podravsku i Vukovarsko-srijemsku županiju.

IMG 4390 e1490815861677
Pan parket, čiji je vlasnik Danijel Smiljanić, je lider u proizvodnji troslojnog parketa, lakiranog i uljanog, kojeg proizvode u 350 vrsta, i ako u budućnosti budete koračali po troslojnom parketu u New Yorku, Londonu, Berlinu ili Tokyu, možda hodate, baš po slavonskom hrastu nastalom u pogonu u Orahovici. Jer, Pan parket koji dolazi iz Čačinaca, čak 90 posto proizvodnje izvozi diljem svijeta.

IMG 1451 e1490815337122

Sirovinu nabavljaju od Hrvatskih šuma, a zapošljavaju 130 djelatnika. Svake godine investiraju kako bi bili konkurentni tvrtkama diljem svijeta. Samo su prošle godine investirali oko 9 milijuna kuna u nove i modernije tehnologije, iako će podcrtati kako je najvažniji „kotačić“ u cijeloj priči – zadovoljni djelatnik. Svake godine pomažu mnogobrojne klubove i udruge na području Čačinaca, Virovitičko-podravske županije ali i puno šire. Pan parket je sjajan primjer kako uspješna tvrtka, i za europske i svjetske prilike, s proizvodima od slavonskog hrasta, može biti uspješna u jednoj malenoj sredini.

Na svečanosti je dodijeljena i nagrada za filantropa u kategoriji obrta, Dubravku Čoraliću, obrtu iz Klisa, a priznanje za filantropsku inicijativu godine dodijeljeno je humanitarnoj akciji “Lege za djecu superjunake” u organizaciji Udruge “Hrvatski dragovoljac”. (zaklada-slagalica.hr, Fotografije: Facebook)

[g-gallery gid=”401149″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content