Nove smjernice u radu Društva strojara „Oto Horvat“ Virovitica

Na Izbornoj skupštini Društva strojara „Oto Horvat“ – Virovitica izabrana su nova tijela Društva na mandat od dvije godine. Za predsjednika je izabran Boris Kulišić, tajnika Zoran Kozjak, a u Izvršni odbor su izabrani: Zdravko Blažević, Goran Denac, Zoran Dunđer, Goran Grbac i Boris Ruf.

Predsjednik Nadzornog odbora je Ivan Cupar, a članovi Zagorka Kulišić i Dominik Vilić.

Društvo je donijelo Program rada kojega karakteriziraju nove smjernice u radu Društva, a odnose se na rad s djecom predškolskog i školskog uzrasta od 5. do 8. razreda Osnovnih škola u vremenu zimskog, proljetnog i ljetnog raspusta. U tom periodu članovi društva bi okupljali djecu na provođenju projekata Radionice mladih modelara i Mladi modelari željeznice.

Cilj takvih radionica je da nauče djecu čitati jednostavnije tehničke crteže, da savladaju osnovne vještine mjerenja i rukovanja alatima i uređajima, da se uče točnosti i preciznosti te da savladaju vještine montaže dijelova u konačni izradak.

Za svoje projekte Društvo očekuje financijsku potporu Grada Virovitice.

Na skupštini je donijeta Odluka da se pristupi osnivanju Zajednice tehničke kulture Virovitica, a inicijalni odbor osnivanja Zajednice delegirani su tajnik Zoran Kozjak, Goran Denac ispred Sekcije maketara vlakova i Goran Grbac, stručnjak iz područja motora SUI.

Društvo čuva ostavštinu Ote Horvata modela lokomotiva, vagona i željezničke infrastrukture koje je najstariji sin Ote darovao Gradskom muzeju Virovitica, te se je uzelo u zadatak da restaurira mehanizme lokomotiva da budu u voznom stanju te da to predstavi građanstvu.

(www.icv.hr, bk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content