RA VIDRA prijavila projekte u vrijednosti gotovo 19 milijuna kuna za energetsku obnovu škola i vrtića

Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih hrvatskih županija koja kontinuirano ulaže u odgojno-obrazovne ustanove i sustav obrazovanja općenito. Zahvaljujući inovativnom razmišljanju vodstva županije, uz vlastita sredstva i potporu EU fondova, Virovitičko-podravsku županiju svrstavaju u rekordere po broju izgrađenih i obnovljenih školskih objekata u Hrvatskoj.

Kako je u novije vrijeme sve snažniji naglasak na održivom razvoju, zaštiti okoliša i korištenju obnovljivih izvora energije, tako i Virovitičko-podravska županija i općine nastavljaju ulaganje u odgojno-obrazovne institucije i u energetsku učinkovitost.

Nakon prijave preko trideset projekata na pilot projekt Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje 4c.1.2, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uspješno je prijavila sedam novih projekata na Poziv Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja ukupne vrijednosti 18.928.077,86 kuna. Na ovaj Poziv prijavljena je energetska obnova zgrada četiri škole i tri dječja vrtića. Ulaganjem u odgojno-obrazovnu infrastrukturu poboljšat će se uvjeti školovanja djece i rada odgajatelja i učitelja što samo može doprinijeti povećanom radu i zalaganju jednih i drugih te povećanoj energetskoj učinkovitosti.

(ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content