Čestitka iz Virovitice balonom stigla u Austriju

Učenici i učitelji Osnovne škole Vladimir Nazor na vrlo zanimljiv način obilježili su prvi dan zime. Naime, 21. prosinca 2016. godine osmislili su čestitke povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih praznika i potom ih zavezali na balone ispunjene helijem kako bi čestitke same pronašle svoje primatelje. Tople, iskrene, dječje poruke mira i ljubavi pisane hrvatskim i engleskim jezikom vjetar je ponio iz Virovitice.

Jedna od 10 poslanih čestitki pronašla je put do mjesta nedaleko od Klagenfurta u Austriji. Vijest o pronalasku čestitke poslao je elektroničkom poštom gospodin Michael Spendier još 28. prosinca 2016., ali zbog dužeg izbivanja nije mogao poslati fotografije. Sada su konačno stigle i fotografije plastificirane čestitke pronađene na obiteljskom imanju Spendierovih, koju je vjetar iz Virovitice odnio na udaljenost od 256 kilometara. Čestitku su pronašli gospođa Andrea Spendier i pas Maxi.

Ovo je prva i do sada jedina potvrda primitka čestitke, koje su baloni nošeni vjetrom iz Virovitice ponijeli neznanim primateljima.

(www.icv.hr, ml, zk; foto: M. Spendier, os-vnazor-vt.skole.hr)

[g-gallery gid=”402044″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content