FOTO: U Gradini održane braniteljske sportske igre

Općina Gradina je 28. travnja po prvi put bila domaćin sportskih igara hrvatskih branitelja u kojima su sudjelovali članovi Županijske zajednice HVIDRA-i iz Virovitičko-podravske županije, odnosno udruga HVIDRA-i iz Virovitice, Slatine i Orahovice. Da bi borba bila što uzbudljivija, natjecale su se i ekipe Općine Gradina, Športski ribolovni klub “Dravica” iz Detkovca, branitelji iz Brezovice i Šahovski klubovi iz Virovitice i Špišić Bukovice.

Natjecanje se održalo na terenima u gradinskoj općini u disciplinama sportski ribolov, stolni tenis, viseća kuglana, elektronski pikado i šah. Igre su započele natjecanjem u ribolovu na jezeru Neteča, a službeni početak bio je u poslijepodnevnim satima odavanjem počasti na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Gradini.

U ukupnom poretku prvo mjesto osvojila je HVIDRA Virovitica, drugo mjesto pripalo je HVIDRA-i Orahovica, treća je bila HVIDRA Slatina, a četvrta Općina Gradina.

U elektronskom pikadu najuspješniji je bio Milan Đuradin iz HVIDRA-e Virovitica, u stolnom tenisu Žarko Inhof (HVIDRA Virovitica), u visećoj kuglani Nedeljko Dunaj (HVIDRA Virovitica), u šahu Franjo Vidalina (HVIDRA Virovitica) i u športskom ribolovi Ivan Rakocija iz HVIDRE Virovitica.

Pehare i medalje najuspješnijima uručili su načelnik Općine Gradina Marko Ajček, predsjednik Odbora hrvatskih branitelja VPŽ, ujedno predsjednik HVIDRA-e Slatina Mato Bubaš i predsjednik Županijske zajednice HVIDRA-i Virovitičko-podravske županije Zvonko Gorički. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”405558″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content