Ministarstvo turizma: Odobreno financiranje cikloturističkih odmorišta u Pitomači i Podravskim Sesvetama

Ministarstvo turizma odobrilo je financiranje projektnog prijedloga izrađenog od tvrtke DRAFT d.o.o. kojim će se financirati uređenje cikloturističkih odmorišta u Podravskim Sesvetama i Pitomači. Na raspisani natječaj Ministarstva turizma u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini Općini Podravske Sesvete kao nositelju projekta ”Uređenje cikloturističkih odmorišta u Podravskim Sesvetama i Pitomači” dodijeljena su sredstva u iznosu od 111.800,00 kuna. Sredstva su dodijeljena za aktivnosti 3. kategorije natječaja ”Javna cikloturistička infrastruktura”.

Glavne aktivnosti koje će se realizirati projektnim prijedlogom su:

  • uređenje odmorišta; postavljanje pametnih solarnih klupa na odmorištima u Podravskim Sesvetama i Pitomači te pripadajućih elemenata – koševi, odlagališta za bicikle, polaganje betonskih opločnika i ugradnja betonskih ivičnjaka
  • postavljanje stanica za popravak bicikla u Podravskim Sesvetama i Pitomači
  • postavljanje info tabli o samom odmorištu i relevantnim informacijama lokaliteta

Cilj koji se postiže ovim projektnom prijedlogom je uređenje odmorišta za cikloturiste u Podravskim Sesvetama i Pitomači te omogućavanje dodatnog sadržaja i suvremenih rješenja radi stvaranja kvalitetne cikloturističke infrastrukture kojom se utječe na povezivanje s ekoturizmom, eno-gastronomijom i kulturom lokaliteta čime se ostvaruje kvalitetan turistički proizvod i produljenje sezone. (pitomaca.hr; foto: nippyadventures.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content