Fotogalerija: U želji da pomognu Emi Boljevčan, u Virovitici nastupili Big Band HRT-a i Kontese iz Suhopolja

U središtu Virovitice, kod Gradske knjižnice i čitaonice, započeo je trodnevni glazbeni spektakl povodom 131. rođendana Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica. Manifestaciju je otvorio vokalni sastav “Kontese” iz Suhopolja koji je zagrijao publiku za Big Band HRT-a. Virovitička publika tako je mogla po prvi puta čuti i uživati u autorskim skladbama Valerije Nikolovske i Viktora Lipića u obradama za Big Band koje je Jazz orkestar HRT-a 2014. studijski snimio na HRT-u pod vodstvom Andreasa Marinella, za album Well Paid Girl i koji su potom glazbenici promovirali na turneji diljem Hrvatske.

MG 8318No, okupljanje ovih vrhunskih glazbenika na jednom mjestu ima dublju poruku, a to je pomoć mladoj virovitičkoj glazbenici Emi Boljevčan, učenici 4. razreda osnovne virovitičke Glazbene škole. Ema boluje od maligne bolesti i potreban joj je iznimno skup lijek za ozdravljenje. Cilj ovog spektakla upravo je senzibilizacija javnosti kako bi Ema dobila potrebnu pomoć i nastavila svoj mladi život te nizati glazbene uspjehe koji nisu trpjeli unatoč bolesti.

MG 8306Upravo na to je ukazao ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević, koji je zajedno sa svojim djelatnicima i roditeljima drugih učenika odlučio pomoći Emi na ovaj način. Spektakl je otvorio virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, a uz podršku Emi najavio je i daljnju podršku Glazbenoj školi. Kroz cjelokupni program publiku je proveo voditeljski virtuoz Trpimir Markotić. (www.icv.hr, žđ, foto: Matija R.)

MG 8478[g-gallery gid=”409443″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content