Nazorovci na Festivalu matematike u Puli

U pulskom hotelu Park Plaza Histria održan je 12. Festival matematike kojeg organizira Matematičko društvo Istra. Na ovogodišnjem natjecanju okupilo se čak 704 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a na Festivalu su među 176 ekipa sudjelovale i četiri ekipe iz OŠ Vladimir Nazor Virovitica.

Kategorije natjecanja „Ekipa za 5+“ ovisno o dobnoj skupini natjecatelja su sljedeće: PIKO (3. i 4. razred OŠ), MIKRO (5. i 6. razred OŠ), MEGA (7. i 8. razred OŠ) i GIGA (srednja škola).

Ekipa u kategoriji PIKO (3. i 4. r.) u kojoj su bili Toni Vučak, Ana Nater, Luka Ljulj i Marko Teskera osvojila je 15. mjesto od 26 ekipa.

Ekipa u kategoriji MIKRO (5. i 6. r.) u kojoj su bili Nina Srzić, Viktoria Bartulović, Sara Čuljak i Arijana Babić osvojila je 17. mjesto od 45 ekipa.

Ekipa u kategoriji MAKRO (7. i 8. r.) u kojoj su bili Alan Đurđević, Tim Čevelak, Ena Dvojak i Mia Meter osvojila je 11. mjesto od 41 ekipe, a ekipa u istoj kategoriji u kojoj su bili Jakov Ferenčević, Lovro Lukačević, Ana Meter i Petra Kovač osvojila je 22. mjesto.

Festival matematike u Puli uvijek predstavlja izazov jer pored školskih ekipa ovdje se natječu i centri izvrsnosti (centri za dodatni rad s darovitom djecom). Lijepo je biti u društvu najboljih matematičara iz cijele Hrvatske i na ovako uspješan način predstaviti svoju školu i svoj grad.

Učitelji Osnovne škola Vladimir Nazor zahvaljuju sponzorima, Gradu Virovitici i ravnateljici škole Sanjici Samac koji su zajedno su također imali veliku želju da ovi mladi izvrsni matematičari pokažu ono što znaju u društvu najboljih. Ekipe su u Pulu vodile učiteljice Ksenija Bosanac, Vedrana Torbaji i Ana Milnović. (OŠ Vladimir Nazor Virovitica)

[g-gallery gid=”407361″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content