Održana Modelarska liga 2016./2017. Virovitičko-podravske županije

U OŠ Eugena Kumičića Slatina održano je natjecanje Modelarske lige Virovitičko-podravske županije. Organizator Lige je Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK). Suorganizatori su Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture i osnovne škole (ako su domaćini pojedinih natjecanja na županijskoj razini). Sudionici Lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor.

Modelare i mentore pozdravila je ravnateljica Božica Majhen te im zaželjela uspjeh. Na natjecanju je nastupilo 8 škola sa 17 timova što ukupno iznosi 34 natjecatelja i 8 mentora učitelja tehničke kulture. Škole koje su nastupile: OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica, OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica, OŠ Mikleuš, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, OŠ Voćin, OŠ Eugena Kumičića Slatina. Zadatak je bio izraditi kutiju za alat od 6 ploča šperploče debljine 3mm. Izrada kutije je trajala 3h i svi modelarski timovi su uspješno izradili tehničku tvorevinu.

Organizaciju Modelarske lige podržao je Građevni obrt “Bilić” sa sjedištem u Slatini, Kreminac 61, osnovano je 1.svibnja 2005. godine kao obiteljsko poduzeće. Građevni obrt “Bilić” donirao je majice svim učenicima i mentorima kao nagrada i poticaj za sudjelovanje u Modelarskoj ligi. Nastavnik IOŠ Slatina, Slaven Zelenka, iskoristio je priliku i predstavio srednjoškolski program za zanimanje stolar.

Prvoplasirana ekipa ostvaruje plasman na državnu razinu natjecanja. Za školsku 2016./2017. godinu ekipa OŠ Josipa Kozarca u sastavu Elena Bičanić i Iskra Maravić, Dragan Menčik-mentor, plasirala se na državno natjecanje koje će se održati od 26. do 28. svibnja u Kraljevici. Drugo mjesto je zauzela ekipa OŠ Eugena Kumičića Slatina-Gabrijel Jurišić, Tomislav Živko, Ivan Drokan-mentor. Treće mjesto je zauzela ekipa OŠ IBM Virovitica-Matej Hajmaši, Niko Zečević, Izabela Konto –mentor.

(www.icv.hr, Ivan Drokan)

[g-gallery gid=”409132″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content