Priča o prijateljstvu: Ema sa Zlarina i Alen iz Humljana sami u svom razredu: Spojilo ih pismo, našli se u Šibeniku

Na otok Zlarin doplovilo je pismo iz Slavonije za Emu, učenicu prvog razreda PŠ Zlarin. Pismo joj je poslao Alen, učenik četvrtog razreda iz Humljana. U školi je sam sa svojom učiteljicom baš kao i Ema. Alen je za Emu saznao putem medija. A dvije mlade, entuzijastične učiteljice, Marija Katalinić i Marijana Burić odlučile su organizirati Alenu Školu u prirodi, u Dalmaciji, u Šibensko- kninskoj županiji. Upoznali su grad Šibenik, otok Zlarin, N.P. Krka i Skradin te turističko naselje Solaris.

– Pa kad će to more?! – neprestano je zapitkivao Alen. Nakon duge vožnje, ugledao je plavetnilo o kojem je toliko puta slušao, čitao. Ipak, nestrpljivosti i uzbuđenju nije bilo kraja jer je uskoro uslijedio odlazak na otok i upoznavanje ‘morske’ prijateljice Eme.

14964775822221Vrijeme je za ovo dvoje učenika prebrzo prolazilo. Iako ih veže činjenica da su jedini u svojoj školi, Alen je upoznao jedan potpuno drugačiji svijet iz kojeg dolazi malena Ema. Ona mu je s ponosom pokazivala svoje plivačke tehnike i akrobacije u moru. Alen je u moru nije mogao pratiti, ali su se zato uskladili na čvrstom tlu u igri badmintona.

Posebno su uživali u zajedničkoj izradi morskog pejzaža kojeg su napravili od kamenčića što su ih prikupili uz obalu. Alen će u Slavoniju ponijeti prekrasnu sliku s motivom mora i brodića, a njoj je simbolično poklonio staklenku sušenih gljiva iz njegovog kraja podno Papuka.

I na kraju, iako su rekli zbogom, nadamo se da će im se životni putevi ponovo sresti. (sibenik.in)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content