Smotra folklora “Tijelovo u Čačincima” u četvrtak, 15. lipnja

KUD “Čačinci” i Turistička zajednica općine Čačinci organiziraju u četvrtak, 15. lipnja, kulturno – zabavnu manifestaciju “Tijelovo 2017.” Navedena manifestacija obuhvaća duhovnu i kulturnu dimenziju kroz prikaz običaja na području općine Čačinci.

U 17,00 sati će krenuti svečana procesija čačinačkim ulicama uz tradicionalne duhovne pjesme gdje će se moliti kod svake sjenice (postaje), uz sudjelovanje predstavnika udruga općine kao i ostalih vjernika i posjetitelja.

Na međunarodnoj smotri folklora u 18,30 sati u prostoru Sportske dvorane u Čačincima, nastupit će devet KUD-ova. Imat ćete priliku vidjeti pravo bogatstvo slavonske nošnje, slušati glazbu kakvu samo Slavonija može ponuditi, uživati u plesnim koracima snaša i bećara kako pocupkuju u ritmu slavonske duše kojima će se pridružiti i gosti iz susjedne nam Mađarske.

Nastupaju: KUD “Tomislav” iz Sibinja, KUD “Berda” Brestovac, KUU “Voćin” iz Voćina, KUD “Mikleuš” iz Mikleuša, HKUD “Harkanovci” Harkanovci, Bunjevački Kulturni Krug iz Csavolya, Republika Mađarska, KUD “Seljačka Sloga” iz Šljivoševaca, KUD “Zagorci” iz Beljevine i KUD “Čačinci”.

Na samom kraju manifestacije predviđen je koncert TS Fijaker i Mirka Švende Žige te zabava za sve nazočne. (tz-cacinci.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content