Dan Udruženja obrtnika Virovitica: Luki Botiću, Milanu Došenu i Dedu Pecolaju priznanja za 35 godina rada

Svečanom sjednicom Udruženje obrtnika Virovitica proslavilo je svoj Dan. Predsjednik Udruženja Zdravko Šarić kazao je tom prilikom kako je zaustavljen pad broja otvorenih obrta. Naime, od posljednje svečane sjednice zabilježen je pad registriranih obrta od 2 posto, dok je prošle godine smanjenje bilo 6 posto. I dalje se provode mjere štednje i racionalizacije kako bi se osiguralo financiranje rada stručne službe i zadržao visok nivo usluga.

-Udruženje nam je veliki oslonac i pravi servis po svim pitanjima. – rekao je Zdravko Šarić te pozvao kolegice i kolege na jedinstvo i aktivan rad kako bi unaprijedili rad Udruženja.

Kao prioritetne zadatke Šarić je istaknuo rješavanje imovinsko-pravnih problema vezano za Dom obrtnika te uključivanje naših obrtnika kroz Odbor za školstvo pri Područnoj obrtničkoj komori kako bi svojim prijedlozima dali doprinos u izradi nove reforme u školstvu.

Rad Udruženja obrtnika Virovitica pohvalili su i župan Igor Andrović i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac koji su istaknuli kako će Grad i Županija i dalje pružati podršku u radu, a na aktivnom djelovanju čestitao je i predsjednik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Ivan Kostelac.

Svečana sjednica ujedno je bila prilika za dodjelu priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad. Tako su dodijeljena priznanja za 10, 20, 25, 30 i 35 godina rada. „Najdugovječniji“ obrtnici, koji su u ovom poslu 35 godina su: Luka Botić, Milan Došen i Ded Pecolaj. Posebna priznanja dodijeljena su i Sanji Kirin, Dubravki Sabolić te Bernardi Brlas.

(virovitica.hr)

[g-gallery gid=”426826″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content