Prvog dana škole OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica zabilježila rekordan broj prvašića u posljednjih 12 godina

Krenula je nova školska godina, u Orahovici nešto posebnija od drugih. Naime, nakon niza godina upisan je rekordan broj prvašića, ukupno je upisano 62-oje učenika od čega 59 u Orahovici i troje u područnu školu Nova Jošava. U orahovačke učionice je veselo doskakutalo 20 učenika u 1A i 1C te 19 učenika u 1B, a njihove razrednice su Saša Bošnjak (1A), Josipa Buljan (1B) i Ružica Sertić (1C). Prvi dan škole svojim su dolaskom uveličali saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan VPŽ Igor Andrović te gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin sa suradnicima.

Učenike je prva pozdravila ravnateljica Maja Škraba:
-Naša škola je ove godine jedna od rijetkih u Hrvatskoj koja ima veći broj prvih razrednih odjela. Imamo nakon punih 12 godina tri prva razreda i presretni smo zbog toga. Upravo iz tog razloga Virovitičko-podravska županija je opremila novim namještajem jednu učionicu prvog razreda te naravno, kao i u cijeloj županiji, financirala udžbenike za sve prvašiće. Isto tako, Grad Orahovica za sve prvašiće osigurala je prigodne poklone i od srca se zahvaljujem Županiji, županu Igoru Androviću te Gradu Orahovici i gradonačelnici Ani Mariji Petin. Bit će ovo posebna godina za našu školu. Prvašićima tako i svim ostalim učenicima i njihovim učiteljima želim puno uspjeha. – rekla je ravnateljica Škraba.

Župan Igor Andrović i Županija Virovitičko-podravska pomogli su svim školama pa tako i rekordnoj orahovačkoj:
-Kada krene školska godina nastaju novi izazovi, nova druženja i prijateljstva i stječu se nova znanja i iskustva. Mi želimo napraviti najviše što možemo, olakšati i uljepšati školske dane svim učenicima, a posebno prvašićima te smo zato ove godine sufinancirali udžbenike za prvašiće u županijskim školama, a ovdje u Orahovici, zbog povećanja broja prvašića, uz opremanje jedne učionice namještajem, nagradili smo male učenike i slikovnicama o našoj lijepoj Hrvatskoj. Znanje i obrazovanje nam je prioritet i stoga smo školama uvijek na raspolaganju. – rekao je župan Igor Andrović, a učenicima su se obratile i gradonačelnica Petin te saborska zastupnica Vesna Bedeković. (www.icv.hr, vg; foto: Vladimir Grgurić)

[g-gallery gid=”425180″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content