Dok skela ne vozi Križničani ostaju izolirani, no obveze su i dalje tu

Skela „Križnica“ ne vozi do daljnjega. Razlog tome je visok vodostaj rijeke Drave koji se drastično povećao zbog velikih količina kiše koje su napadale proteklih dana. Stanovnici Križnice u ovakvim trenucima ostaju odsječeni od „ostatka svijeta“ i jedino im preostaje pješački most kojim je Križnica spojena s pitomačkom obalom. Posao i škola ne čekaju, iako stanovnici automobilima ne mogu preko Drave. Pješačenje preko mosta, kojim se moraju kretati na vlastitu odgovornost, ne mogu izbjeći.

Obitelj Čor ne može čekati da se vodostaj Drave smanji kako bi mogli dostaviti svoj urod kupcima. Kako kažu „sat im otkucava“ i ne smiju dopustiti da paprika uvene, već su prisiljeni 2 tone ubrane paprike prevesti u tačkama mostom. A tako će biti sve dok vodostaj ne padne.

U otprilike isto vrijeme u rujnu 2014. godine Križnica je bila „pod vodom“. Vodostaj rijeke Drave toliko se drastično povećao da je i prilaz mostu bio poplavljen. Do mosta se moglo doći jedino traktorom ili čamcem, voda je poplavila garaže koje se nalaze uz most, no mještani su optimistični i nadaju se kako ove godine do toga neće doći.

Kako izgleda život na Križnici pročitajte u novom broju Virovitičkog lista…

(www.icv.hr, ml; foto: Ž.Đaković)