10. orahovačka Kestenijada: ispečeno 250 kilograma kestena i podijeljena rolada od kestena duga 15 metara

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice te suorganizaciji Srednje škole Stjepan Ivšić, Hrvatskog planinarskog društva Orahovica i Reda vitezova Ružice grada u središtu Orahovice održani su tradicionalni 10. Dani kestena i mladog vina, prepoznatljiva orahovačka Kestenijada. Mirisali su kesteni od ranih poslijepodnevnih sati, Hrvatsko planinarsko društvo Orahovice i ove se godine pobrinulo za razne načine pečenja kestena pa je tako viđeno pečenje kestena u starim bubnjevima od “veš-mašine” na koje je navarena ručka te velika “tepsija” za pečenje, oba stroja u izradi orahovačkih planinara.

Na 10. Kestenijadi ispeklo se preko 250 kg kestena, a posjetitelji su mogli uživati i u okusima mladog vina nekoliko prisutnih orahovačkih vinara. Osim vinara u središtu Orahovice predstavili su se medari, proizvođači paprike iz Baranje, orahovačke udruge sa svojim proizvodima i ukrasnim predmetima, zadruga Vučica orahovačke srednje škole i mnogi drugi. Organizator se pobrinuo za dobru zabavu i mnoštvo zanimljivih sadržaja pa je tako nastupila plesna grupa Dječjeg vrtića “Palčić”, polaznici Osnovne glazbene škole Slatina, područnog odjela Orahovica, a posebna atrakcija bila je 15-metarska rolada od kestena koju su napravili učenici smjera kuhar orahovačke Srednje škole Stjepan Ivšić uz stručni nadzor i savjete Sandre Jadek iz Udruge kuhara grada Orahovice. Rolada je napravljena od čak 250 jaja i 35 kilograma kesten pirea, a pripremili su je učenici 2. i 3. razreda: Mirta Nađ, Lea Barić, Denis Major, Deni Domitrović, Valentina Beštek, Ivona Patajac, Petra Škiljić, Daniel Both i Antonio Puroski.

Tijekom manifestacije nazočne je zabavljao Tamburaški sastav “Čokanj”, a za dodatnu zabavu pobrinuo se Red vitezova ružice grada Orahovica s nekoliko zanimljivih, zabavnih igara za djecu i odrasle. 10. orahovačka Kestenijada pokazala se i ove godine kao sjajan turistički proizvod Orahovice, a sam grad, kao i uvijek mamac koji privlači.

(www.icv.hr,vg)

[g-gallery gid=”431417″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content