„Dan hrvatskih financijskih institucija“ u Zagrebu

Danas je, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, a u suradnji s Ekonomskim fakultetom Zagreb, održana konferencija „Dan hrvatskih financijskih institucija“ u Zagrebu. Partneri Konferencije su Ministarstvo financija, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, HBOR i HAMAG-BICRO.

Cilj Konferencije je bio okupiti predstavnike svih financijskih i regulatornih institucija, resornih ministarstava i gospodarstvenika kako bi se otvorila mogućnost veće međusobne suradnje i razmjene iskustava te kroz sinergijske učinke povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

IMG be8cec9d94a32a331e1e86dcb7d2333d VIzuzetno kvalitetno uvodno predavanje na temu „Kvaliteta kredita po djelatnostima – trendovi (ne)naplativih potraživanja“, održao je Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore.

U prvom panelu pod nazivom „Gospodarski trendovi i kvaliteta plasmana po sektorima“, predstavljena je analiza HGK o nenaplativim kreditima po sektorima te se raspravljalo o njihovom izravnom utjecaju na gospodarske trendove, kao i o ulozi banaka i drugih financijskih institucija u pronalaženju rješenja.

IMG dc456e7206b874c4c4022d7500942085 VU drugom panelu pod nazivom „Mogućnosti financiranja i ulaganja na tržištu RH“ govorilo se o (novim) financijskim proizvodima namijenjenim malim i srednjim poduzetnicima te o mogućnostima financiranja i ulaganja na hrvatskom tržištu kapitala.

Na kraju održana su stručna predavanja o zaštiti i slobodi kretanja osobnih podataka sukladno Općoj uredbi EU o zaštiti osobnih podataka te o kompleksnim financijskim proizvodima i njihovoj distribuciji.

Konferenciji su nazočili i predstavnici poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije. (hgk žk virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content