Dođite danas na VeGeŠKu na osnivačku skupštinu Udruge navijača GNK „Dinamo“ Virovitica

Pozivaju se svi navijači Građanskog nogometnog kluba „Dinamo“ da u petak 6. listopda u 18 sati dođu na prostor virovitičke VeGeŠKe gdje će se održati osnivačka skupština Udruge navijača GNK „Dinamo“ Virovitica. Na sastanku koji je održan prije mjesec dana usuglašena su stajališta inicijatora oko osnivanja udruge navijača te izrade Statuta udruge. Tako je zauzeto stajalište da nitko ne može biti član udruge ukoliko nije član GNK Dinamo Zagreb.

Dogovoreno je da izvršni odbor bez milosti iz udruge odstranjuje sve izgrednike kako bi se osiguralo da i djeca bez straha mogu putovati na utakmice i uživati u kulturi navijanja kao i stotine milijuna ljudi diljem svijeta. Udruga će se prvenstveno baviti prikupljanjem članarine i organiziranjem putovanja na utakmice te za potrebe članova nabavljanjem navijačkih rekvizita kao što su zastave, majice, kape i sl.

GNK Dinamo utemeljen je 26. travnja 1911. pod nazivom Prvi Hrvatski Građanski Športski Klub. Modri klub kroz povijest je nekoliko puta mijenjao ime: od 9. lipnja 1945. do 26. lipnja 1991. nosio je ime Dinamo, zatim do 24. veljače 1993. HAŠK Građanski, potom sedam godina nastupa pod imenom Croatia, od 14. veljače 2000. nosio je ime NK Dinamo, a 2011. nazivu kluba promijenjen je prefiks u GNK – Građanski nogometni klub. Službeni naziv kluba tako je trenutno GNK Dinamo. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content