Vijećnici prihvatili prijedlog proračuna Grada Virovitice, “težak” čak 188 milijuna kuna

 

Virovitički gradski vijećnici s 13 glasova za i 4 protiv prihvatili su prijedlog proračuna za 2018. godinu u visini od 188 milijuna kuna te projekcije proračuna za 2019. i 2020. godinu.

Odlučeno je to na 5. sjednici Gradskog vijeća u četvrtak navečer. Prihvaćenim prijedlogom proračun će biti veći za oko 64 milijuna kuna, odnosno 51,5 posto više u odnosu na 2017. godinu.

Povećanje se odnosi na projekte sufinancirane iz državnog proračuna i fondova Europske unije, a među njima su Integrirani razvojni program 5 do 12 za Dvorac, energetska obnova Dječjeg vrtića i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, izgradnja COOR-a te projekti prekogranične suradnje, objasnio je Siniša Palm, pročelnik Službe za financije Grada Virovitice.

Gradonačelnik Ivica Kirin čak 188 milijuna kuna vrijedan proračun je nazvao povijesnim i nužnim zbog svih započetih projekata i obveze koju Grad ima prema građanima i koji mijenjaju Viroviticu na bolje.

OPORBA GLASOVALA PROTIV

Oporba je glasovala protiv prijedloga povišenja proračuna.

Mr. Siniša Prpić, u ime koalicije HSPD-Most naglasio je kako u proračunu nedostaje sredstava za razvoj gospodarstva grada i upozorio na odlazak mladih iz Virovitice.Kritizirao je i što u projektu revitalizacije Gradskog parka nisu bili uključeni stručnjaci iz šumarstva.

Nada Bartolić i Marinko Kukić iz koalicije SDP-HSS-nezavisni istaknuli su kako u proračunu ne vide sredstva za gospodarstvo te ga ocijenili nesocijalnim.

U isto vrijeme, pohvalili su privlačenje sredstava iz fondova Europske unije za sve započete projekte te brigu oko najmlađih na području Grada.

(www.icv.hr, tekst i foto: M. Lovrenc)

[g-gallery gid=”432422″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content