Virovitički Učenički dom domaćin 43. regionalne Domijade

U Učeničkome domu u Virovitici, dana 17. studenoga 2017. održan je sastanak Udruge ravnatelja učeničkih domova – Ogranak Sjever (Učenički dom Graditeljske škole Čakovec, Učenički dom Svjetionik Čakovec, Učenički dom Garešnica, Učenički dom Kutina, Učenički dom Križevci, Učenički dom Varaždin, Dom učenika srednjih škola Bjelovar, Učenički dom Maruševec, Učenički dom Ivanić Grad, Učenički dom u Virovitici).

Pod točkom Imenovanje povjerenstva i domaćina regionalne Domijade, odlučeno je da će domaćin i organizator 43. regionalne Domijade biti Učenički dom u Virovitici. Domijada će se održati 21. travnja 2018., a Virovitica će biti domaćin za 500-tinjak učenika i 100-tinjak mentora iz regije Sjever.

Učenici će se natjecati u kategorijama: sport (nogomet, odbojka, košarka, badminton, šah, stolni tenis) te kulturno stvaralaštvo (scensko, glazbeno i plesno područje, likovna i primijenjena umjetnost te film).

Učenici koji osvoje 1. mjesta po pojedinim kategorijama, predstavljat će svoje domove na Državnoj Domijadi, koja će se održati 4. – 6. svibnja 2018. u Rovinju.

Ravnateljica Martina Tišljar zahvalila se kolegama na ukazanom povjerenju za organizaciju natjecanja te istaknula kako će se svi potruditi njegovati Načela Domijade, a u svrhu razvijanja sportskoga duha i kreativnosti kod učenika adolescenata.

Domijada je jedan od oblika odgojno-obrazovnog rada u svakoj nastavnoj godini, a redovito se održava od 1975. Temeljna pedagoška svrha i cilj joj je kroz natjecanja podupirati druženje i javnu prezentaciju rezultata rada i vrednovanje dostignuća učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika učeničkih domova Republike Hrvatske. Time se ostvaruje stalno poticanje kreativnih, stvaralačkih, istraživačkih i sportskih aktivnosti učenika u domovima. Pri tom je naglašena aktivna, odgovorna i suradnička uloga učenika te produktivno angažiranje i učenika i odgajatelja na svim aspektima programa.

Inače, Virovitica je zadnji put bila domaćin 2006. godine. Budući da su učenici Učeničkog doma Virovitica, zajedno sa svojim mentorima, kontinuirano postizali zapažene rezultate, a pogotovo prošle godine, nadamo se da će se tako nastaviti i u Virovitici 2018.

(www.icv.hr, gs; Foto: Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content