Svoj dom ove godine dobila 133 psa iz virovitičkog Skloništa za životinje – udomite i vi!

Svatko tko je ikada udomio psa, zna koliku je promjenu učinio u njegovom životu. Svaki put kada pogleda u oči tog četveronošca, vidi neizmjernu ljubav i zahvalnost. Brojne takve njuške koje jedva čekaju pogledati svoga vlasnika nalaze se u virovitičkom Skloništu za životinje. Samo ove godine njih 133 dobilo je drugu priliku i pronašlo svoje mjesto pod suncem. Ostavljeni, odbačeni, neželjeni, pa čak i zlostavljani, napokon su naučili što je ljubav i sigurnost toplog doma. Da je bolje udomiti nego kupiti, tvrdi Zlatko Novoselac, volonter iz Skloništa, koji je i sam ove godine udomio psa iz skloništa, Arona.

– Moje mišljenje je da je bolje udomiti jer na taj način činite dobro djelo, ali i vidite zahvalnost udomljenog psa kojemu ste vratili ono najvažnije: sigurnost – rekao je Zlatko, dodajući kako su povezanost udomljenog psa i čovjeka neopisive.

ZADNJA sklonište3 Medium Fotor

Kako bi svi psi imali priliku pronaći dom, a ne biti uspavani nakon isteka roka od 60 dana u skloništima, Hrvatski sabor je ove godine izglasao dugoočekivani novi Zakon o zaštiti životinja. Početkom listopada svi psi u Hrvatskoj dobili su priliku živjeti i nakon ta dva mjeseca. Tu su zabranu svi ljubitelji životinja u Hrvatskoj s nestrpljenjem očekivali, no Virovitičanima ona nije novost. Virovitičko Sklonište za životinje “no kill” praksu provodi od svog osnutka, već šest godina. Osnivač, Veterinarska ambulanta “Feliks”, uspješno vodi sklonište putem kojega je do sada dom pronašlo više od 700 neželjenih pasa i mačaka. Kako bi taj broj bio još veći, pokrenuta je kampanja “#udomivirovitičana”.
– Ideja je da poznate osobe skrenu pozornost na pse iz našeg skloništa koji trebaju dom – rekao je Dražen Majetić, veterinar iz Veterinarske ambulante “Feliks”.

ZADNJAsklonište2 Medium

KRALJEVSKI, A NE PASJI ŽIVOT
U kampanju su se prvi uključili virovitički glumac Draško Zidar i pjevač Ivan Dečak. Draško Zidar ove je godine odlučio udomiti i četvrtog psa, malenu Zivu iz virovitičkog skloništa.
– Odmalena sam ljubitelj pasa, uvijek smo ih imali puno, a budući da sada imam priliku i veliko dvorište, psi kod mene žive kraljevskim životom – s osmijehom nam govori Draško te dodaje kako bi najradije udomio cijelo sklonište jer je ljubav koju psi uzvraćaju neizmjerna.
U kampanju #udomivirovitičana uključila su se brojna poznata lica, Ivana Lulić, Anđa Marić, Hrvoje Rupčić, Jan Kerekeš, Kristina Kresnik i mnogi drugi kako bi pomogli virovitičkim četveronošcima pronaći dom. Odluči se i ti i – udomi Virovitičana!

(www.icv.hr, M.Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content