U Virovitici će se izgraditi prva hrvatska tvornica ekstrudirane hrane za kućne ljubimce

U četvrtak, 14. prosinca, u prostorijama Grada Virovitice u 12 sati, bit će predstavljen projekt gradnje prve hrvatske tvornice ekstrudirane hrane za kućne ljubimce. Prisutnima će projekt i njegove pozitivne učinke na lokalnu zajednicu predstaviti gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin te Marko Škrablin, direktor Tvornice dobre hrane d.o.o. Potom će prisutni biti pozvani na svečano polaganje kamena temeljca u Poduzetničkoj zoni III.

Tvornica dobre hrane d.o.o. potpisala je u lipnju ove godine s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG –BICRO) Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ulaganje u proizvodnju ekstrudirane hrane za kućne ljubimce“. Provedba projekta sufinancirana je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 15.359.395,63 kuna, a sufinancirani dio iznosi 5.275.066,80 kuna.

Tvrtka je za izgradnju prve hrvatske tvornice ekstrudirane hrane za kućne ljubimce odabrala Viroviticu zbog dostupnosti najkvalitetnijeg mesa, voća i povrća neophodnog za dobar, zdrav i kvalitetan proizvod. Provedba ovog projekta omogućit će povećanje obujma poslovanja poduzeća kroz izgradnju proizvodno-skladišnog pogona, povećanje kapaciteta strojeva i opreme, pokretanje proizvodnje ekstrudirane hrane za kućne ljubimce i otvaranje novih radnih mjesta u Virovitici.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content