Visoke ocjene za stručni rad s ovisnicima u Virovitičko-podravskoj županiji

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kontinuirano pruža mogućnost korisnicima usluga (to su uglavnom ovisnici o drogama, alkoholičari i problematični i patološki kockari) koji su u tretmanu Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja da procjenjuju rad članova stručnoga tima odnosno da iskazuju svoje mišljenje o tome na koji se način s njima provode stručne aktivnosti i postupci. Korisnicima koji su na završetku tretmana ponudi se da ispune anonimni upitnik i dostave ga u Zavod za javno zdravstvo. Upravo je anonimnost važna kako bi se dobili iskreni odgovori ispitanih pa tako i što preciznija slika o njihovom zadovoljstvu načinom rada stručnjaka u Zavodu.

Svrha ovako osmišljene evaluacije jest prikupljanje povratnih informacija od korisnika usluga o njihovom zadovoljstvu uslugom, a obuhvaća ocjenjivanje i procesa i ishoda provedenih aktivnosti. Provodi se kako bi se nakon (samo)analize uvele možebitne izmjene i dopune s ciljem bolje prilagodbe načina rada (tijekom savjetodavnog procesa) potrebama korisnika (klijenata). Dakle, radi se o jednoj konzistentnoj i sustavno provođenoj metodi koja je ustvari važan ispravljački mehanizam u stručnome radu. Pokazatelji do kojih se dođe na ovaj način rezultiraju time da se stalno uvode inovacije i poboljšanja u radu s korisnicima kako bi usluga za njih bila što bolja.

Upravo je dovršena analiza ukupno 130 upitnika koje su ispunili korisnici usluga Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja u 10-godišnjem razdoblju od 01. siječnja 2007. do 31. prosinca 2016. godine. Rezultati analize pokazuju da su korisnici iznimno zadovoljni načinom rada u Djelatnosti, a osobito su zadovoljni komunikacijom s članovima stručnoga tima. Velika većina njih smatra da im je dolaženje na savjetodavne razgovore pomoglo u rješavanju problema zbog kojega su došli i kako bi rado i ostalima koji imaju problem sličan njihovom svakako preporučili javljanje u Djelatnost. Navedeno ukazuje na adekvatnost i efikasnost u pristupu radu s osobama koje su u problemu, a to pak ukazuje na kvalitetu stručnih postupaka koji se provode u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, sb)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content