ČAČINCI: Odigran 5. humanitarni malonogometni turnir, za “Jaglac” prikupljeno više od 23 tisuće kuna

Općina Čačinci i Turistička zajednica i ove su godine organizirali tradicionalni 5. humanitarni malonogometni turnir ”4 kafića”, s kojeg sav prilog ide za rad Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” Orahovica. Na turniru su sudjelovale ekipe kafića Desperados, DEF, Buga i Pečenjarnica Iva.

Generalni pokrovitelj i ove godine bila je tvrtka Pan Parket čiji je vlasnik Danijel Smiljanić nazočio turniru, a pomoglo je i niz drugih sponzora s područja Čačinaca.

U uvodu nazočne je pozdravio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, a potom se prigodnim riječima obratila predsjednica udruge Jaglac Đurđa Šimatović.

– Zahvaljujem Općini i načelniku Mališu, njegovom zamjeniku Alenu Jurencu, Turističkoj zajednici, svim sponzorima i ljudima dobre volje koji pomažu ovu akciju već punih 5 godina. Mi već dugi niz godina radimo uz pomoć projekata koje realiziramo, a ovaj turnir je nešto toliko veliko, humanitarno, što možda nitko u Hrvatskoj nema, a jedna mala općina je to za nas napravila. Hvala od srca svima u ime naših korisnika kojima je ta pomoć najpotrebnija – rekla je, između ostalog Šimatović.

Turnir je otvorio župan Igor Andrović koji je uz svog zamjenika Darka Žužaka uveličao ovaj humanitarni događaj.

– Moram prije svega čestitati organizatorima, ekipama, posjetiteljima i svim sponzorima i pokroviteljima te sportskim ekipama koji su svih pet godina dio ovog humanitarnog turnira. Ovim činom svi u Čačincima pokazuju da imaju veliko srce i ovo puno znači i nama u Županiji jer je ovo pravi primjer kako lokalna zajednica pomaže rad onih udruga kojima je to potrebno, a koji paralelno dobro rade i pomažu svojim korisnima. Zato i sam i ja ponosan što sam dio ovog turnira i što sam dobio čast ga i otvoriti – rekao je Andrović.

Nakon polufinalnih utakmica u utakmici za 3. mjesto Caffe bar Buga svladala je Pečenjarnicu Iva s 4:1, dok je u velikom finalu DEF svladao DESPERADOS s 2:0.

U sklopu turnira odigrana je i revijalna utakmicu između navijačkih skupina Čačinački Alkosi i Barbari iz Oriovca koja je završila s konačnih 5:5 uz pet pogodaka Velimira Treska za domaće Alkose.

Na kraju je snimljena zajednička fotografija korisnika Jaglaca i sudionika finala te organizatora, uz bon koji je pokazao rekordnu brojku skupljenog novca:

– Ukupno je ove godine za Jaglac prikupljeno rekordnih 23.128,55 kn, čime smo u pet godina ukupno za ovu udrugu skupili preko 70 tisuća kuna. Ponosni smo i sretni, hvala svima koji su na bilo koji način pomogli i sudjelovali. Čačinci su još jednom pokazali da su složni i jedinstveni u humanom cilju te da imaju veliko srce – zaključio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

(www.icv.hr, tekst i foto: vg)

[g-gallery gid=”438542″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content