VIROVITIČANI ZA DJECU AFRIKE: Unatoč kvarovima i problemima stigli u Mauritaniju, Senegal ih čeka

Virovitičani Saša Pjanić i Aleš Vokurka, koji su dio projekta MyLife4Kids, u okviru najvećeg humanitarnog relija na svijetu Budimpešta-Bamako, iskusili su prve ozbiljne probleme na svom putu do podsaharske Afrike. Kvar na automobilu, u kojem putuju s Damirom Filipovićem i Stanislavom Modrićem, tik do mauritanijske granice usporio ih je za nekoliko dana.

Kako piše S. Pjanić na svom Facebook profilu, uz pomoć majstora i nešto vlastite snage uspjeli su osposobiti Nissan Patrol GR Y60 za daljnje izazove, put do Senegala.
Ekipa koja djeci podsaharske Afrike nosi hranu, školski pribor, igračke, higijenske potrepštine i druge sitnice koje im šalju Grad Virovitica, škole i brojni dobročinitelji, stigla je nakon popravka u daleku Mauritaniju i odmah prenijela dojmove putem društvenih mreža.

– Danas, stotinjak kilometara prije Nouakchotta, Mauritanija – napisao je jučer S. Pjanić ispod fotografije koja zorno prikazuje podneblje i ljude koje humanitarci susreću na svom putu.

– Iznova upoznajem smisao riječi Inshalah. Prije tjedan dana sve je visilo o niti. Danas smo konačno tamo gdje smo trebali biti. Uz svu muku i frku. Cijelu priču ispričat ću kada sve završi. Lijep pozdrav i hvala svima! – poručio je S. Pjanić svima koji su njemu i cijeloj ekipi humanitarnog relija slali dobre želje i “držali fige” da uspiju u ovom plemenitom podvigu. (www.icv.hr, mlo, foto: Facebook – S. Pjanić)