U virovitičkoj Glazbenoj školi započeo 4. Virovitica international music meeting

Već četvrtu godinu zaredom virovitička Glazbena škola “Jan Vlašimsky” ugostila je renomirane glazbenike iz cijele Europe i sve u sklopu “Virovitica international music meeting” manifestacije koja je namijenjena klarinetistima svih uzrasta. Ovu međunarodnu glazbenu radionicu, natjecanje i festival svojim znanjem i iskustvom upotpunit će glazbenici, solisti i profesori iz Španjolske, Amerike, Slovenije i Hrvatske, sve s ciljem kako bi svojim programom okupili i povezali klarinetiste u svrhu oplemenjivanja i populariziranja ovog predivnog instrumenta.

– Glazbena radionica zamišljena je u četverodnevnom trajanju. Naglasak će biti na individualnom radu i pripremi za natjecanje. Osim individualne nastave, kandidati će imati priliku svirati komornu glazbu sa klarinetističkim ansamblom.. Svirat će i na završnom koncertu, a kako se kaže, šećer dolazi na kraju, u sklopu festivala održat će se i internacionalno natjecanje, gdje će kandidati svoje znanje moći pokazati u tri kategorije, s oduševljenjem je istaknuo Davor Reba, izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Čak 35 kandidata iz cijele Hrvatske sudjelovat će na brojim radionica koje će se ova četiri dana održavati u virovitičkoj glazbenoj školi. Rapsodiju glazbenih boja, dinamični raspon, liričnost i ton sličan ljudskom glasu, sve to je Klarinet – drveni puhački instrument. A sve njegove čari možete poslušati na završnom koncertu koji će se održati u petak, 5. siječnja s početkom u 20 sati. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj!

(www.icv.hr, rp)

[g-gallery gid=”438378″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content