Nogometaš Papuka Tomislav Bušljeta i seniori RK Orahovica sportski laureati Orahovice za 2017. godinu

Zajednica športskih udruga grada Orahovice tradicionalno je izabrala i nagradila najbolje u sportu u svome gradu.
– Najbolje smo odabrali po našem pravilniku, a prijedloge za najsportaše dali su svi gradski klubovi u čak 16 kategorija – rekao je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice, neumorni borac za dobro sporta u gradu Miroslav Tot.

Najboljim sportašem proglašen je kapetan Nogometnog kluba Papuk Tomislav Bušljeta. Za najbolju mušku ekipu nagradu je odnijela seniorska ekipa Rukometnog kluba Orahovica kao osvajač 3. mjesta u 3. HRL istok i paralelnim ulaskom u 2. HRL istok.
U kategoriji od 13 do 18 godina najbolji je biciklist Petar Vrkić, najbolja sportašica u istoj kategoriji je biciklistkinja Lana Marinić. Najperspektivniji sportaši grada do 13 godina su nogometaši Škole nogometa Papuk Karlo Jurjević, Eddy Yahya, David Kalem, Patrik Barić te Dragan Tomić iz NK DOŠK Dolci, a od djevojčica nagrade su dobile Lea Maričić iz Škole nogometa Papuk te rukometašice ŽRK Orahovica Tena Rukavina, Nina Tikvan, Lara Petin i Helena Zeman.

Najbolja mlada momčad u protekloj godini je U-8 selekcija NK Papuk, a ekipa mlađe kadetkinje ŽRK Orahovica.
Najboljim trenerom za 2017. proglašen je trener RK Orahovica Zoran Ugljanac, koji je svoju ekipu uveo u 2. HL. Najbolji sportski djelatnik je Vlado Karakaš, član Uprave NK Papuk, a uručene su i nagrade u kategorijama sportaša koji se natječu izvan Orahovice. U toj kategoriji izabrani su: atletičar Borna Katić i reprezentativka i članica ŽNK Osijek Martina Šalek. Nagradu za razvoj sporta u gradu pripala je obitelji Jurjević koja pomaže Školi nogometa Papuk, a posebna nagrada za životno djelo posthumno je pripala legendarnom nogometnom sucu, delegatu, članu Uprave NK Papuk i dugogodišnjem sportskom djelatniku Dragutinu Vargi.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content