U Općini Voćin održana početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Dječjeg Vrtića Jelenko”

U prostorima Općine Voćin, koja je nositelj projekta energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Jelenko, održana je početna konferencija. Energetska obnova Dječjeg vrtića Jelenko u kojemu boravi 37-ero djece (24-ero djece miješane skupine i 13-ero djece predškolske skupine) obuhvatit će tri građevinske mjere i jednu elektrotehničku. Naime, postavit će se nova toplinska izolacija vanjskih zidova te prema negrijanom tavanu, zamijeniti postojeća stolarija. Osim toga, postojeća unutarnja rasvjeta zamijenit će se učinkovitom LED rasvjetom prema normi za unutarnju rasvjetu, te elektroenergetske instalacije.

Energetskom obnovom osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti za odgoj djece što će rezultirati i poboljšanjem odgojnih metoda. Trenutni energetski razred zgrade Dječjeg vrtića Jelenko je E, dok će nakon obnove energetski razred biti C. Nakon obnove, toplinski troškovi zgrade koja je izgrađena prije 40 godina bit će manji za 54, a električne energije za čak 72 posto.

IMG 3914

Na početnoj konferenciji su, uz načelnika Općine Voćin Predraga Filića, sudjelovali i v. d. ravnateljica VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske Željka Vuković sa suradnicima, ravnateljica Dječjeg vrtića Jelenko Marica Bičanić Krupa, predstavnici Virovitičko-podravske županije, dječjeg vrtića Jelenko, Općine Voćin, Osnovne škole Voćin i mnogi drugi.

Prijavitelj projekta, koji je napisala VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije je Općina Voćin. Partner na projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je uz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i posredničko tijelo projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 666.879,31 kuna, dok su ukupno prihvatljivi troškovi 490.173,07 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva iznose 311.104,85 kuna, dok je udio Općine 179.068,22 kune, od čega će se 157.190,81 kuna sufinancirati iz Fonda za sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. (www.ravidra.hr)

logo 002 vidljivost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content