Početna konferencija projekta “Pruži mi priliku”: zaposlit će se 40 teško zapošljivih žena

Početna konferencija projekta “Pruži mi priliku” održala se danas u prostorijama GDCK Virovitica na kojoj su pored suradnika partnerskih ustanova bili nazočni i predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave. Sve sudionike početne konferencije s temeljnim odrednicama projekta upoznala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac. Zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac pozdravila je nazočne te je naglasila podršku Grada Virovitice u ovom projektu. Koordinatorica projekta Željka Francetić kroz prezentaciju projekta „Pruži mi priliku“ upoznala je sve nazočne sa temeljnim ciljevima i aktivnostima projekta. Na kraju početne konferencije dogovoreni su daljnji koraci u provođenju projektnih aktivnosti.

U okviru projekta „Pruži mi priliku“ koji se provodi u sklopu programa „Zaželi”, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica zaposlit će 40 žena s lokalnog područja koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć osobama u nepovoljnom položaju i to na području grada Virovitice i 9 prigradskih naselja (Čemernica, Golo Brdo, Jasenaš, Korija, Milanovac, Podgorje, Rezovac, Rezovačke Krčevine i Sveti Đurađ). Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za 160 osoba starije životne dobi. Žene će pomagati korisnicima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, u dostavi namirnica, pripremanju obroka, održavanju čistoće doma te posebice u socijalnoj integraciji i društvenim aktivnostima

Provedba projekta rezultirat će poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove socijalne, emocionalne, kreativne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti. Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucijskih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice.

Vrijednost projekta je 6.105.346,51 kn i u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Virovitica i Centar za socijalnu skrb, a projekt je pripremila Razvojna agencija VTA.

Po svojoj vrijednosti za zajednicu i za djelatnost Crvenog križa te visini odobrenih sredstava, ovaj projekt je najveći projekt iz europskih sredstava koji je provodilo Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica.

[g-gallery gid=”442411″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content