Na sastanku u mađarskom Starinu dogovoren datum održavanja Dravskog proljeća

Predstavništvo Općine Sopje, predvođeno načelnikom Berislavom Androšom, danas je boravilo u mađarskom mjestu Starin, ili kako ga Mađari zovu Dravasztara, poradi definiranja datuma i programa manifestacije Dravsko proljeće.

Ove godine se manifestacija Dravsko proljeće održava u Republici Mađarskoj, mjestu Starin, 6. i 7. travnja. Kao uvod u Dravsko proljeće, 6. travnja, bit će održan sportsko-gastronomski dan uz malonogometni turnir, te natjecanje u kuhanju fiša i pripremanju tradicionalnih mađarsko-hrvatskih delicija. Na sam dan manifestacije, 7. travnja, nastupit će pet kulturno-umjetničkih društava iz Mađarske i isto toliko iz Hrvatske, među kojima će biti i KUD Podravac iz Sopja. Za zabavni dio manifestacije bit će zadužen Tamburaški sastav Fijaker.

Uz načelnika Androša na sastanku je bio nazočan i njegov zamjenik Željko Janečić, te predstavnik KUD-a Podravac Josip Mareković, dok su s mađarske strane nazočili Šandor Matoricz, načelnik Starina i Jozo Šolga, voditelj Ureda Hrvatske državne samouprave u Budimpešti. (www.icv.hr, df)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content