Veliko finale Dječjih vatrogasnih igara u Orahovici odlučit će pobjednika

Dječje vatrogasne igre u organizaciji Vatrogasne zajednice Orahovice ušle su u samu završnicu. Odigrano je četiri kola u četiri društva, Staroj i Novoj Jošavi, Dolcima i Crkvarima, a ovoga vikenda je konačni obračun u velikom finalu u Orahovici. Nakon četiri odigrana kola na ukupnoj ljestvici velika je gužva, prvo mjesto dijele Nova Jošava i Dolci 1 sa po 80 bodova, treći su Dolci 2 sa 73, 4 Stara Jošava 2 sa 72, a od 5 do 8 mjesta dvije ekipe Orahovice, Crkvari i Stara Jošava 1 sa 71 osvojenim bodom:

– Pokazalo se da su igre više nego zabavne, a ujedno i korisne za razvijanje potrebnih sposobnosti i vještina u vatrogastvu. Neizvjesnost na ljestvici donosi poseban čar, jer prelijepo je vidjeti koliko se djeca bore, ljute i vesele za svaki bod, a na kraju se svi zajedno igraju i druže. Za finale uz redovne igre vatrogasnu kuglanu, košarku, igru vijci i matice, spajanje cijevi, pikado i kockice pripremamo i nešto novih zanimljivih i zabavnih igara. Nagrade najuspješnijima uručit će orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin te počasni predsjednik VZ Orahovica Petar Čačinović i predsjednik Zajednice Mario Gubeljak – rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Robert Orina.

Uz djecu natječu se i voditelji i to i istim igrama kao djeca i kod njih je neizvjesno jer su prvih 6 u samo sedam bodova. Među njima vlada poseban natjecateljski duh jer djeca navijaju za svoga:

– Poseban je osjećaj kada djeca s kojom radiš navijaju za tebe pa ti nemoj dati sve od sebe. Ove igre su jako dobra ideja koja spaja edukaciju, natjecateljski duh i zabavu, a sve u vrijeme kada je vani hladno i kada su djeca obično u svojim kućama za računalima ili ispred televizora. Ovako smo ih zabavili, druže se i razvijaju svoje sposobnosti – kaže voditeljica dječjih ekipa DVD-a Crkvari Marijana Varga.

Veliko finale u vatrogasnom domu u Orahovici je u nedjelju 11. veljače u 14 sati. (www.icv.hr, vg)

0803vatrogasneigre5 Custom
Voditelji ekipa u akciji

0802vatrogasneigre4 Custom

0802vatrogasneigre2 Custom
Veliko finale u Orahovici odluèit æe pobjednika

0802vatrogasneigre Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content