DAN ŽENA: Majke, žene, supruge, sestre – otkrijte naše heroine iz sjene

Cijeli će svijet pozornost posvetiti ženama u okviru Dana žena koji se tradicionalno obilježava 8. ožujka. Medijski prostor bit će pun priča o ženskim sudbinama, pitanjima ravnopravnosti, sagledavat će ih u svim segmentima života i analizirati njihova prava ili njihovu odsutnost.

Ni mi nećemo biti izuzetak. Ali ovaj put donosimo njihove priče bez analiziranja. Nećemo otvarati Pandorinu kutiju sustava i pričati o tome da žene moraju s djecom napustiti dom, posao i prijatelje zbog supruga zlostavljača, nećemo pisati o iskustvima žena koje moraju birati između radnog mjesta i novog života koji nose pod srcem, niti o tome da će za isti posao biti znatno manje plaćene nego muške kolege. Ne, mi vam ove godine donosimo priče o naoko običnim ženama, u običnim mjestima, s običnom svakodnevnicom, ali koje su za svoju obitelj, prijatelje i mjesto u kojem žive netko zaista poseban.

Naše heroine iz sjene su majke, supruge, sestre, prijateljice, osobe sa zanimljivim izborom zvanja ili hobijima, uspjesima iza kojih stoje sati truda i žrtve ili neobičan karakter i priča koje samo život može napisati. Otkrivajte ih uz nas sve do nedjelje i podijelite s nama na društvenim mrežama iskustvo o onim ženama koje su i u vašem životu ostavile trag. (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content