Na pisanicama etno motivi općine Lukač

Općina Lukač na čelu s načelnikom Đurom Bukvićem organizirala je manifestacije „U susret Uskrsu“, u kojoj su najmlađi učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja kao i učenici svih pet područnih škola iz Dugog Sela Lukačkog, Lukača, Velikog Polja, Terezinog Polja i Turanovca proteklih dana bili su vrlo kreativni oslikavajući velike pisanice.

Njihove učiteljice i učitelji zadali su im likovni zadatak uz boje i uzorke lokalnih narodnih nošnji, a pisanice, koje su oslikavali izradio je Mario Gašparić predsjednik Mjesnog odbora iz Turanovca, dok je Općina Lukač iz svog proračuna financirala kupovinu materijala i boja za oslikavanje.

Čime je to rezultiralo i tko je bio najuspješniji vidjet će se u petak 23. ožujka u 12,00 sati kada će učenici postaviti gnijezdo ispred matične škole u Gornjem Bazju i ukrasiti ga svojim „ šarenim „ pisanicama.

Učenike će tom prilikom pozdraviti, a najuspješnije i nagraditi načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, koji ovom prilikom poziva i ostalu djecu da se odazovu postavljanju gnijezda jer su na manifestaciju svi dobrodošli. (www.icv.hr, zc)

6 2 4 2 3 2 2 2 1 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content