Nogometašica Monika Čavić (17) iz Čačinaca dobila poziv u A reprezentaciju Hrvatske

O širem orahovačkom sportskom podneblju već je napisano niz priča i poznato je da oduvijek daje vrhunske sportaše, reprezentativce. Ženski nogomet posebna je priča.

Ovaj put riječ je o mladoj nogometašici Moniki Čavić (17) Čačinaca, koja je nedavno dobila poziv u „najsvetiji dres“, onaj hrvatske ženske A reprezentacije. Monika je igračica najtrofejnijeg hrvatskog ženskog kluba ŽNK Osijek s kojim je prošla sve selekcije kao i sve selekcije mladih reprezentacija.

-Tri godine sam u ŽNK Osijek. Osjećaj je, naravno, odličan jer mi se nogometni san iz dana u dan sve više ostvaruje. Dvije godine sam igrala za kadetkinje, a sa 16 godina ušla sam u seniorsku ekipu. Nastupila sam i u U-15,U-17 i U-19 reprezentacijama – kaže mlada nogometašica koja ističe kako je ponosna na svoj uspjeh.

– San svakog nogometaša je da nastupa u A reprezentaciji pa mojoj sreći nema kraja – kaže. Monika je prve nogometne korake napravila u čačinačkoj ”Rupi”, na igralištu NK Mladost, gdje je nastupala za mlađe kategorije s dječacima te ubrzo postala jedna od najboljih. Uz Moniku pozive u mladu reprezentaciju dobile su i Elena Šipoš iz Velikog Rastovca i Matea Findrik iz Orahovice, no Monika je ipak učinila najviše. Pitali smo ju što očekuje od svog debija za A selekciju. -Očekivanja su naravno, prije svega dati sve od sebe, čak i više od toga, kako bih potvrdila taj poziv i kako bih nastavila sa nastupima za A reprezentaciju. Pred nama su dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine i Mađarske i nadam se da ćemo osvojiti što više bodova. Ekipa je jako dobra, ima potencijala. Moramo zajedno jako ‘zapeti’, boriti se i tada je sve moguće. S U 19 reprezentacijom igramo tri kvalifikacijske utakmice s Engleskom, Slovačkom i Maltom i tu će biti dobrih utakmica, vjerujem u najbolje rezultate za nas – poručuje Monika koja i u Osijeku igra za prvu ekipu.

Govoreći o klubu, kaže da ih očekuju prvenstvo i Kup kao i kvalifikacije za Ligu prvaka na ljeto. -Nadam se da ćemo konačno napraviti korak više u Europi jer imamo jako dobru ekipu, spoj mladih, sjajnih igračica i vrhunske, iskusne prvotimke. Ženski nogomet u Hrvatskoj polako napreduje, ali još nismo na nivou zapadnih zemalja. Mislim da uz malo veću podršku HNS-a ženski nogomet kod nas može jako puno napredovati – kaže ova sjajna mlada nogometašica. Monika je primjer istinskog sportskog borca, pokazatelj da se upornim i napornim radom može puno. (www.icv.hr, vg)

Monika Čavić 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content