Obitelji hrvatskog branitelja Samira Orlića, čija je kuća stradala u klizištu, dodijeljen stan

Klizište u Hrvatskoj Kostajnici šokiralo je cijelu Hrvatsku i bez krova nad glavom ostavilo tridesetak ljudi, uništeno je sedam kuća, a među njima bila je i kuća hrvatskog branitelja Samira Orlića, oca dvoje male djece.

Obitelji koje su ostale bez krova nad glavom bile su smještene u hotelu u Hrvatskoj Kostajnici, a danas je obitelj hrvatskog branitelja Samira Orlića smještena u privremeni stan u Petrinji, dodijeljen od Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, dok su sve potrebne stvari u stanu kupljene od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. Druga obitelj, također hrvatskog branitelja Mehmeda Hamzagića, oca troje djece, svoj smještaj će dobiti u petak.

Kod primopredaje stana Samiru Orliću nazočili su državni tajnik Nikola Mažar iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić. U preseljenju obitelji Orlić pomogli su djelatnici kostajničkog Crvenog križa i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Glava obitelji, Samir Orlić, u kratkom telefonskom razgovoru nam je rekao kako je prezadovoljan smještajem i svim ostalim do sada učinjenim za njegovu obitelj, te da se zahvaljuje predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću, ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu i njegovom pomoćniku Nenadu Križiću, državnom tajniku Nikoli Mažaru i gradonačelniku Hrvatske Kostajnice Daliboru Bišćanu što su im od prvog dana pružili maksimalnu potporu, kao i svima ostalima koji su im pomagali. (ADF; foto NK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content