Panonskom drvnom centru kompetencija dodijeljeno priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi za 2017. godinu

Ivani Filipović, direktorici Panonskog drvnog centra kompetencija, u Dubrovniku je uručena nagrada za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća“. Radi se o priznanju u šest kategorija najzaslužnijim osobama za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe. Za nagradu je bilo ukupno 54 predlagača koji su “nominirali” ukupno 98 kandidata iz 7 zemalja (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Njemačka i Srbija).

Kako bi se postalo laureatom, svaki kandidat trebao je dobiti 2/3 glasova članova povjerenstva. Međunarodno povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja donijelo je odluku o uručenju nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi „Stvaratelji za stoljeća – Panonskom drvnom centru kompetencija“. Ivana Filipović je nagradu preuzela na svečanosti „Stvaratelji za stoljeća“ koja je održana u Dubrovniku, u Hotelu „Sheraton“, a u sklopu regionalnog summitu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih“.

Panonski drvni centar kompetencija predstavlja jedan od najznačajnijih EU projekata Virovitičko-podravske županije čija je vrijednost iznosila gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99% sredstava osigurano iz bespovratnih europskih fondova. Panonski drvni centar kompetencija je projekt koji je uvršten među 20 najboljih EU projekata u Hrvatskoj u razdoblju 2015. – 2016. godina resornog Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.Nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija, u rujnu 2016. godine, otvorio je ministar Tomislav Tolušić. (www.vpz.hr)