Veliki propust vladajućih na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine

Sinoć je održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine. Već kod usvajanja Dnevnog reda odbijen je prijedlog Sanje Bošnjak, predsjednice kluba HDZ-HSLS-HSP, da se točke koje se odnose na imenovanje nove ravnateljice Dječjeg vrtića Zeko i davanje prethodne suglasnosti na novi Statut vrtića izostave s Dnevnog reda radi neusklađenosti sa zakonskim propisima. Sporna je bila nadležnost, odnosno nenadležnost Gradskog vijeća u donošenju imenovanja nove, odnosno razrješenja stare ravnateljice kojoj je Upravno vijeće uskratilo novi mandat unatoč značajnim rezultatima rada u svom mandatu.

Križni putostalo28.3.2018 155

Raspravu je izazvala situacija kršenja izbora zamjenice nove ravnateljice, dan prije Gradskog vijeća, kada nova ravnateljica još nije bila potvrđena i to prema novom Statutu koji još nije donesen. No, vladajuća većina SDP i Nezavisna lista Daria Vrbaslije donijela je Odluku o imenovanju nove ravnateljice. Uvidjevši greške u izradi novog Statuta, na kojima je ustrajala Sanja Bošnjak, nakon kratke stanke Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća, povukao je prijedlog novog Statuta i vratio ga Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Zeko na doradu za sljedeću sjednicu. I na ovom Gradskom vijeću je “zaiskrilo” između predsjednika Daria Vrbaslije i vijećnika Josipa Hetriha iz HDZ-a, koji je reagirao na izbor nove ravnateljice Gradske razvojne agencije grada Slatine Teodore Fišer, bivše poduzetnice i obrtnice, bez iskustva u radu s EU projektima, a koji su okosnica rada razvojnih agencija, ukazavši na mogućnost da već odobreni višemilijunski projekti za razvoj grada na kraju ne budu odbijeni.

Na temu obećane odštete za elementarnu nepogodu iz proračuna Grada Slatine, privremeni pročelnik Marin Kokorić je odgovorio da to ipak neće biti isplaćeno, jer se ne može isplatiti odšteta za 2017.godinu iz proračuna za 2018. godinu. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content