Župan I. Andrović razgovarao s dr. Andrásom Göndöcijem o mogućnostima prekogranične suradnje

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i zamjenica ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Željka Vuković održali su sastanak s direktorom Europskog teritorijalnog udruženja Pannon EGTC dr. Andrásom Göndöcijem i njegovim suradnicama u vezi s budućom suradnjom u prekograničnim aktivnostima Mađarske i Virovitičko-podravske županije.

Pannon EGTC je grupacija za europsku teritorijalnu suradnju država članica Europske unije koja nudi partnerstvo i nove mogućnosti za financiranje razvojnih programa iz EU fondova. Kako nam je kazala Željka Vuković, koja je ujedno i potpredsjednica Europskog teritorijalnog udruženja Pannon EGTC, Virovitičko-podravska županija je bila prva od hrvatskih županija koja je 2013. godine pokrenula službenu proceduru pridruživanja u europski EGTC sukladno nacionalnoj i proceduri Europske unije.

IMG 1822 Custom

Tema današnjeg sastanka bila je mogućnost prijave projekta za financiranje uspostave lokalnih ureda, dva s hrvatske i dva s mađarske strane s ciljem jačanja kapaciteta prekogranične suradnje dviju susjednih država. Projekt je zamišljen s ciljem rješavanja zajedničkih problema oko prometne povezanosti, graničnih prijelaza, kontinentalnog i cikloturizma, koji se odnose na prekograničnu suradnju Mađarske i ovaj dio Hrvatske, tj. Virovitičko-podravske županije.

Inače, 2015. godine, današnji ministar, a tada virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić, bio je izabran za dopredsjednike grupacije Pannon EGTC. (www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content