Grad Virovitica trenutno provodi 24 projekta ukupne vrijednosti 135 milijuna kuna

Grad Virovitica, u suradnji s gradskom Razvojnom agencijom VTA, trenutno provodi 24 projekta vrijednosti 135 milijuna kuna. Najveći od njih je obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, najveći projekt u povijesti Grada koji će promijeniti sliku Virovitice i zahvaljujući kojem će se razviti novi turistički proizvod te će se na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština. Zatim tu je i projekt obnove Malog parka u kojem će biti više stabala no što je bilo do sada, parkovni elementi i nova urbana oprema.

– Osim projekata obnove Dvorca i Gradskog parka te Malog parka, potrebno je istaknuti i projekt rekonstrukcije Ulice sv. Križa u Milanovcu vrijedan oko 9,5 milijuna kuna. Riječ je o jednom od značajnijih projekata za naše prigradsko naselje Milanovac, a Gradu Virovitici je za ovu investiciju odobren maksimalan iznos potpore – 7,5 milijuna kuna. Od značajnijih projekata tu su i energetska obnova Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i Dječjeg vrtića Cvrčak, projekt „Zaželi“ u sklopu kojeg je na dvije godine zaposleno 40 žena, „Korak u život jednakih mogućnosti – faza III“ gdje je zaposleno 27 pomoćnika u nastavi, školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva…, izdvojila je neke od projekata ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund.

Što se tiče prijavljenih projekata, Tihana Harmund istaknula je 10 projekata prijavljenih za energetsku obnovu javnih zgrada vrijednih 16 milijuna kuna, projekt opremanja vrtića vrijedan 2 milijuna kuna te opremanje Vanadisa. Osim toga, prijavljeno je i niz projekata za naša prigradska naselja kojima je cilj podići kvalitetu života stanovnika prigradskih naselja te pridonijeti održivom razvoju cijelog kraja, a riječ je o obnovi Mjesnog doma u Rezovačkim Krčevinama, sanaciji kolnika u Ulici narodne garde u Sv. Đurađu, sanaciji klizišta u Sv. Đurađu i Milanovcu, izgradnji nogostupa od Zlatnog polja do Rezovca… (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content