Proširenjem svojih kapaciteta Obrt „Šuvak“ će unaprijediti proizvodnju te povećati broj radnih mjesta

Klaonica i prerada mesa „Šuvak“ iz Gradine, vlasnika Predraga Šuvaka, uz pomoć Razvojne agencije VIDRA, prijavila je u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijava E-impuls projekt pod nazivom „Proširenje kapaciteta uvođenjem nove opreme“ koji se odnosi na ulaganja u mikro poduzetnike.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 395.725 kuna, a EU sufinanciranje projekta iznosi 250.000 kuna. Projekt je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a razdoblje provedbe projekta je od 15. rujna 2017. do 15. travnja 2018. godine.

Obrt „Šuvak“ osnovan je 1990. godine, a danas zapošljava 50 djelatnika i posjeduje dvije mesnice na području Virovitičko-podravske županije, u Virovitici i Suhopolju. Govoreći o projektu vlasnik Predrag Šuvak istaknuo je da je kupio i instalirao stroj za mljevenje mesa i stočnu vagu, te dodao:

– Novi stroj za mljevenje mesa opskrbljen je sustavom miješanja kao i kompletnom digitalizacijom, čime su postojeći uvjeti proizvodnje dignuti na razinu kontrole praćenja kontrolnih parametara radi kvalitetnijih gotovih proizvoda i u skladu je s dobrom proizvodnom praksom.

Osim toga, nova oprema je energetski učinkovita i smanjuje potrebu za količinom električne energije. Na temelju povećanja proizvodnih kapaciteta očekuje se i povećanje prihoda od prodaje, a što će u konačnici rezultirati očuvanjem radnih mjesta i otvaranjem dodatna četiri radna mjesta. (www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content