Sigurnost na prvom mjestu: Uskoro novi pružni prijelazi u Podravskoj i Istarskoj ulici u Virovitici

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture d.o.o. Ivan Kršić potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji na izradi projektne dokumentacije za osiguravanje željezničko-cestovnih prijelaza u Podravskoj i Istarskoj ulici u Virovitici.

Željeznička pruga od regionalnog značaja R202 Varaždin – Koprivnica – Virovitica – Osijek – Dalj prelazi preko dvije vrlo prometne ceste u gradu Virovitici koje povezuju južne i sjeverne dijelove grada, a riječ je o Podravskoj i Istarskoj ulici gdje su pružni prijelazi neosigurani.

Neosigurani željezničko-cestovni prijelaz u Podravskoj ulici je zbog blizine Područne škole, Mjesnog doma te Crkve sv. Leopolda Mandića postao vrlo prometan jer se većina tog dijela naselja nalazi na suprotnoj strani pruge od izgrađenih javnih objekata. Željezničko-cestovni prijelaz u Istarskoj ulici, koji je također neosiguran, nalazi se stotinjak metara istočnije od prijelaza u Podravskoj ulici, a ima vrlo značajnu prometnu funkciju jer povezuje Viroviticu s prigradskim naseljm Rezovcem, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Stoga je Grad Virovitica, potaknut brojnim upitima građana i peticijom, pokrenuo postupak za osiguravanje navedenih pružnih prijelaza, čime će se riješiti jedan od gorućih prometnih problema te podići razina sigurnosti.

Izradu tehničke dokumentacije HŽ infrastruktura sufinancirat će sa 70 posto, a ostatak od 30 posto podmirit će Grad Virovitica. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content