Županijski nogometni kup: Većina favorita uspješna, Virovitica napunila mrežu Lukača, Bušetina 1947. izbacila Papuk

U utakmicama četvrtog kola županijskog nogometnog kupa većina favorita bila je uspješna i efikasna. Najveće iznenađenje priredili su nogometaši Bušetine 1947. koji su pobijedili četvrtoligaša Papuk u Orahovici nakon izvođenja jedanaesteraca. Dva dana prije kup utakmice uprava orahovačkog Papuka smijenila je dotadašnjeg trenera Igora Brkića, a momčad je preuzeo Darko Krsnik. Od prve minute Bušetina je bila puno bolja momčad i već u sedmoj minuti susreta Trupina radi nepotreban prekršaj u kaznenom prostoru i gosti dobivaju kazneni udarac. Sjajni Papukov vratar Mehmedi obranio je udarac igrača Bušetine, a vrlo brzo zatim i nekoliko novih sjajnih prilika gostiju. Papuk u prvom dijelu susreta nije imao udarac u okvir gola. U drugom dijelu Orahovčani su imali nekakvu inicijativu no i dalje bez suvisle prigode za pogodak, a gosti su vješto prijetili iz kontre, no Mehmedi je i dalje radio čuda na vratima. Bušetina je mogla do pobjede u doslovno posljednjoj sekundi utakmice kada je Mehmedi skinuo zicer sa dva metra od gola.

Završilo je 0:0 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Prvi tri izvođača sa svake strane bila su sigurna, da bi potom Mimić loše izveo jedanaesterac, a vratar Bušetine obranio. Nakon toga i Bušetina promašuje, a za Papuk posljednji udarac izvodi vratar Mehmedi, ali vratar gostiju ”skida” udarac i odvodi Bušetine dalje. Papuk se propisno osramotio, ali Bušetina je vrlo dobrom igrom i fanatičnom borbenošću više nego zaslužila prolaz. U Orahovici je bilo iznimno malo domaćih navijača, zapravo su u većini bili vatreni navijači gostiju koji su došli s punim autobusom i glasno bodrili svoju momčad tijekom cijelog susreta.

Papuk Bušetina 5 Custom

Ostali rezultati: Lukač 05 – Virovitica 1:7, Bratstvo – Borova 3:1, Papuk – Bušetina 1947 0:0 – nakon jedanaesteraca 3:4, Suhopolje – Standard 6:1, Pitomača – Mladost 1930. Čađavica 6:1, Slavonija – Graničar Okrugljača 0:8, Podravac Spoje – Voćin 4:1, dok su nogometaši Slatine bili slobodni.

Izvlačenje parova petog kola bit će u ponedjeljak 16. travnja u 11h u Županijskom nogometnom savezu u Virovitici. (www.icv.hr, mš, vg)

Papuk Bušetina 6 Custom Papuk Bušetina 4 Custom Papuk Bušetina 2 Custom Papuk Bušetina 1 Custom IMG 6369 Small IMG 6362 Small IMG 6361 Small IMG 6350 Small IMG 6342 Small IMG 6333 Small IMG 6325 Small

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content